Rijst met kip Shanghai

Rijst met kip Shanghai
Ingrediënten: rijst, 2 eieren, maïzena, 2 kipfilets, 3 bosuien, 1 rode paprika, 125 gram taugé, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kluts 2 eieren. Meng de geklutste eieren eetlepel maïzena en 2 in blokjes gesneden kipfilets. Bak de kipfilet in hete olie bruin. Schep de kip uit de pan en houd het apart. Verwarm opnieuw hete olie in de pan. Bak in de hete olie 3 in ringen gesneden bosui, 1 rode paprika, 125 gram taugé en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Roerbak 2 minuten. Doe de kipfilet terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht en roerbak nog 1 minuut. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat