Rijst met kip Shanghai

Rijst met kip Shanghai

Ingrediënten: rijst, 2 eieren, maïzena, 2 kipfilets, 3 bosuien, 1 rode paprika, 125 gram taugé, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kluts 2 eieren. Meng de geklutste eieren eetlepel maïzena en 2 in blokjes gesneden kipfilets. Bak de kipfilet in hete olie bruin. Schep de kip uit de pan en houd het apart. Verwarm opnieuw hete olie in de pan. Bak in de hete olie 3 in ringen gesneden bosui, 1 rode paprika, 125 gram taugé en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Roerbak 2 minuten. Doe de kipfilet terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht en roerbak nog 1 minuut. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel