Vega: Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum
Een artikel wat ik ‘onder embargo’ al eerder heb geschreven. Ik mocht het pas dinsdag na 3 uur publiceren. Reden? Deze cake is een onderdeel van Britt haar presentatie en workshop Engels over MasterChef. Daarbij hoort natuurlijk de smaaktest. Zouden haar klasgenoten een aantal ingrediënten kunnen benoemen? Britt heeft uiteraard de cake zelf gemaakt en heeft alle tussenstappen op de foto gezet. Lees en kijk vooral mee hoe deze hartige cake is gemaakt!

Ingrediënten: 2 tomaten, zout, peper, knoflookpoeder, 1 bolletje mozzarella, 8 blaadjes basilicum, 125 ml melk, 2 grote eieren (of 3 medium), 150 gram bloem, 1 zakje gist, 80 ml olie, 100 gram geraspte kaas,

♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.

♥ Kerf 2 tomaten aan de onderkant in. Dompel 30 seconden in kokend water en vervolgens in koud water. Pel de tomaten en haal het harde stukje er uit.
Ontvel de tomaten Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Snij de tomaat in blokjes. Bak de tomaatblokjes in hete olie. Breng op smaak met zout, peper en een beetje knoflookpoeder.
tomaten bakken Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Haal de tomaten de pan en laat het uitlekken en afkoelen.
tomaten uitlekken Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Meng in stukjes gesneden mozzarella en fijngesneden basilicum door de afgekoelde tomaat.
tomaten mengen mozzarella basilicum Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Verwarm 125 ml volle melk.
melk verwarmen Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Klop 2 eieren met 150 gram bloem en gist in een keukenmachine door elkaar.
eieren bloem gist mengen Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Meng geleidelijk 80 ml olie en de verwarmde melk door het beslag.
olie door het beslag Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Spatel vervolgens 100 gram geraspte kaas en het tomatenmengsel door het beslag.
kaas erdoor Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

tomaatmengsel erdoor bakken Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Doe het beslag in een licht ingevette cakevorm.
beslag in cakevorm Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Zet de cakevorm ongeveer 45 minuten in de oven.
in de oven Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum

♥ Laat de cake goed afkoelen voor je de hartige cake in plakjes snijdt. Eet smakelijk!
afkoelen in het blik Hartige Cake met Tomaat, Mozzarella en Basilicum


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat