Spaghetti met Worteltjes en Champignons in Tomatensaus

Spaghetti met Worteltjes en Champignons in Tomatensaus

Ingrediënten: spaghetti, zout, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram gehakt, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 pot worteltjes, 1 blik tomaatblokjes, basilicum, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti in kokend water met wat zout beetgaar. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Schep het uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 200 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol vervangen. Voeg 1 pot worteltjes (uitgelekt), 1 blik tomaatblokjes en fijngehakte basilicum (hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Roer goed. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe de ontbijtspek weer terug in de pan. Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout. Serveer met de spaghetti en wat geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel