Spaghetti met Worteltjes en Champignons in Tomatensaus

Spaghetti met Worteltjes en Champignons in Tomatensaus
Ingrediënten: spaghetti, zout, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram gehakt, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 pot worteltjes, 1 blik tomaatblokjes, basilicum, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti in kokend water met wat zout beetgaar. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Schep het uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 200 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol vervangen. Voeg 1 pot worteltjes (uitgelekt), 1 blik tomaatblokjes en fijngehakte basilicum (hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Roer goed. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe de ontbijtspek weer terug in de pan. Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout. Serveer met de spaghetti en wat geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat