Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Ingrediënten: 500 gram rundergehakt, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, kardemom, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop, 200 ml bouillon,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram rundergehakt met zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat en kardemom (de hoeveelheden hiervan kan je het beste zelf inschatten, want iedereen heeft net een andere smaak, ik deed er ongeveer 1/2 theelepel van elk in). Draai van het gehakt 6 gehaktballen. Bak de gehaktballen rondom bruin in hete boter. Doe de gehaktballen in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot het een beetje bruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn, 1 blik tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop en 200 ml bouillon toe. Roer op laag vuur tot het goed gewenst is. Laat de saus vervolgens pruttelen tot de saus de gewenste de dikte heeft. Serveer de gehaktballen met de saus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel