Macaroni met Tomaten Kaassaus

Macaroni met Tomaten Kaassaus

Ingrediënten: macaroni, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 tomaat, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 400 ml melk, 1 theelepel mosterd, zout, peper, nootmuskaat, 100 gram geraspte oude kaas, 1 blik tomaatblokjes,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden tomaat toe. Warm even mee. Smelt 25 gram boter en voeg als de boter gesmolten is 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 400 ml melk toe. Haal de saus van het vuur af als het de gewenste dikte heeft bereikt. Roer er 75 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Voeg 1 blik tomaatblokjes door de kaassaus. Voeg de tomaten-kaassaus samen met de macaroni bij de ui en ontbijtspek. Schep het door. Doe alles in een ovenschaal en strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel