Risotto met Champignons en Kaas

Risotto met Champignons en Kaas

Ingrediënten: 250 gram champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram risotto rijst, een scheutje witte wijn, 1 liter groentebouillon, 75 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 250 gram in plakjes gesneden champignons in hete boter tot de champignons zacht zijn. Haal uit de pan en houdt het apart. Voeg wat olie toe. Bak in de olie 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 200gram risotto rijst toe. Roer even door zodat de rijst glanst. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg geleidelijk 1 liter groentebouillon toe, roer af en toe. Laat de risotto in ongeveer 20 minuten gaar worden. Voeg, als de risotto gaar is, de champignons en 75 gram geraspte kaas toe. Laat de kaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel