Noodles met Kipfilet en Iki Beer marinade

Noodles met Kipfilet en Iki Beer marinade

Iets koken met bier, dat doe ik wel vaker, maar met Japans bier nog niet eerder. Vandaag heb ik met Iki beer noodles gemaakt. Iki Beer is overigens een bier met groene thee.

Ingrediënten: 1/2 flesje Iki Beer ginger, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel sesamolie, 2 kipfilets, noodles, 1 paprika, 250 gram champignons, 3 bosuien,

Aantal personen: 4

Maak een marinade van 1/2 flesje Iki Beer ginger, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus en 1 theelepel sesamolie. Marineer hierin 2 in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kipfilet minstens 2 uur marineren in de koelkast.

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit olie in de wok. Schep de kipfilet uit de marinade (bewaar de marinade!). Bak de kipfilet bruin. Voeg 1 gesneden paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 3 in ringen gesneden bosuien toe en bak kort mee. Voeg de noodles en de marinade toe. Warm nog even goed op hoog vuur. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel