Scandinavische Spitskool

Scandinavische Spitskool
Volgens de Allerhande zou dit Scandinavisch zijn, of het zo is weet ik niet. Zo goed zijn mijn Scandinavische talen nu ook weer niet om het recept in een van die talen te Googlen. In ieder geval was het verrassend van smaak, best lekker.

Ingrediënten: 400 gram gesneden spitskool, 50 ml water, 50 ml stroop 250 gram ontbijtspek,

Aantal personen: 2

Bak 400 gram gesneden spitskool even aan in hete boter. Voeg 50 ml water en 50 ml stroop toe. Roer even door. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur smoren. Bak ondertussen in een andere pan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Roer door de spitskool. Lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat