Scandinavische Spitskool

Scandinavische Spitskool
Volgens de Allerhande zou dit Scandinavisch zijn, of het zo is weet ik niet. Zo goed zijn mijn Scandinavische talen nu ook weer niet om het recept in een van die talen te Googlen. In ieder geval was het verrassend van smaak, best lekker.

Ingrediƫnten: 400 gram gesneden spitskool, 50 ml water, 50 ml stroop 250 gram ontbijtspek,

Aantal personen: 2

Bak 400 gram gesneden spitskool even aan in hete boter. Voeg 50 ml water en 50 ml stroop toe. Roer even door. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur smoren. Bak ondertussen in een andere pan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Roer door de spitskool. Lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel