Braadworst met Uienjus

Braadworst met Uienjus

Ingrediënten: 2 braadworsten, 2 uien, 1 teentje knoflook, tijm, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel balsamico azijn, 300 ml rundvleesbouillon,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 2 braadworsten rondom bruin in hete boter. Haal de worsten uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, zo garen de worsten verder door. Bak in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden uien met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de uien zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak een minuut of twee mee. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn en 1 eetlepel balsamico azijn toe. Roer goed door. Giet daarna geleidelijk ongeveer 300 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt gekregen). Warm het geheel nog een paar minuten toe. Serveer de uienjus met de braadworsten en aardappelpuree. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel