Braadworst met Uienjus

Braadworst met Uienjus
Ingrediënten: 2 braadworsten, 2 uien, 1 teentje knoflook, tijm, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel balsamico azijn, 300 ml rundvleesbouillon,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 2 braadworsten rondom bruin in hete boter. Haal de worsten uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, zo garen de worsten verder door. Bak in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden uien met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de uien zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak een minuut of twee mee. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn en 1 eetlepel balsamico azijn toe. Roer goed door. Giet daarna geleidelijk ongeveer 300 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt gekregen). Warm het geheel nog een paar minuten toe. Serveer de uienjus met de braadworsten en aardappelpuree. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat