Kipfilet Chasseur

Kipfilet Chasseur

Dit recept kwam ik tegen bij De Ruijsbroekjes, lekker voor de kerstdagen dacht ik toen ik het recept daar las. Alleen de kerstdagen liepen iets anders dan gepland. We waren zo twee dagen ergens anders aan tafel. Daarom vandaag dit recept!

Ingrediënten: 2 kipfilet, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 100 ml rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 300 ml kippenbouillon (van 1 bouillonblokje),

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets aan beide zijden bruin. Haal de kipfilets uit de pan en houd het even apart. Doe in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 100 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 300 ml kippenbouillon toe. Breng kort aan de kook. Leg de kipfilets terug in de pan. Leg de deksel half op de pan en laat het ongeveer 25 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur, haal eventueel halverwege de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Eet smakelijk!


Één reactie op “Kipfilet Chasseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel