Kipfilet Chasseur

Kipfilet Chasseur
Dit recept kwam ik tegen bij De Ruijsbroekjes, lekker voor de kerstdagen dacht ik toen ik het recept daar las. Alleen de kerstdagen liepen iets anders dan gepland. We waren zo twee dagen ergens anders aan tafel. Daarom vandaag dit recept!

Ingrediƫnten: 2 kipfilet, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram champignons, 100 ml rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 300 ml kippenbouillon (van 1 bouillonblokje),

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets aan beide zijden bruin. Haal de kipfilets uit de pan en houd het even apart. Doe in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 100 ml rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 300 ml kippenbouillon toe. Breng kort aan de kook. Leg de kipfilets terug in de pan. Leg de deksel half op de pan en laat het ongeveer 25 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur, haal eventueel halverwege de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Eet smakelijk!


1 reactie op “Kipfilet Chasseur

  1. Mijn man heeft dit gerecht klaar gemaakt met zelf gemaakte kroketjes.
    Onze vrienden vonden het heel lekker.
    Voor herhaling vatbaar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat