Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes
Op zoek naar iets lekkers om te bakken stuitte ik op de site van Yummy in my Tummy, zij hadden daar deze chocoladekoekjes opstaan en ik had bijna alle ingrediënten in huis. Behalve dan het vanille-extract, in plaats daarvan heb ik vanillesuiker gebruikt. Ook heb ik wat minder chocolade gebruikt, ik had namelijk precies een reep van 75 gram. In ieder geval zijn ze best wel gelukt, geen harde koekjes, maar nog een beetje zacht met smeuïge chocolade.

Ingrediënten: 115 gram roomboter, 115 gram donkere basterdsuiker, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 175 gram bloem, snufje zout, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 1/2 eetlepel warm water, 75 gram pure chocolade,

Aantal koekjes: 15

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix 115 gram roomboter met 115 gram donkere basterdsuiker tot een romige massa. Voeg 1 zakje vanillesuiker en 1 ei toe. Mix even door. Voeg 175 gram bloem toe en meng met de rest. Meng 1 eetlepel cacaopoeder met 1 1/2 eetlepel heet water. Roer goed en voeg toe aan het beslag. Hak 75 gram pure chocolade in kleine stukjes. Spatel dit door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel hoopjes van het beslag op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de koekjes. Druk de hoopjes iets aan met een vochtige lepel. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Laat de chocoladekoekjes afkoelen (eerst nog op de warme bakplaat en na 30 minuten op een groot bord). Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat