6 Gangen Diner bij De Vendel in Veenendaal

De Vendel gang 1 De Vendel gang 2
Hier kom ik echt zo vaak langs, heb er zelfs ooit een keer gestemd maar gegeten had ik hier nooit. Tot op heden. Samen met Susanne ben ik hier gaan eten, om te vieren dat ze een nieuwe baan had. Gezellig. We hadden van te voren gekozen voor het zes gangen diner. Het was dus een verrassing wat we kregen. Na de amuse een ‘grote mensen lolly’ een wrap met zalm en saffraanmayonaise (zie ook de foto bij de adresgegevens onderaan dit bericht), volgde de eerste gang. Dit was zwaardvis ‘tartare’ met een coquille en wasabinootjes. Vervolgens kregen we als tweede gang een pompoensoepje met een bitterbal van geitenkaas gepaneerd in panko. De derde gang was een op de huid gebakken kabeljauwfilet met een bloemkoolcrème en een mousseline langoustine (een Noorse rivierkreeft)

De Vendel gang 3 De Vendel gang
De vierde gang was een kalflende 28 dagen gerijpt aan het bot en kalfswang met erbij een pastinaakcrème, aardappelcrème en een Parmezaankoekje, erbij spruitjes en haricot verts.
De Vendel gang 5 De Vendel gang 6
De vijfde gang was een kaasbordje met onder andere Hollandse blauwaderkaas en Reblochon kaas. Het dessert, de laatste, zesde gang was een witte chocolademousse met ananas in een champagnesabayon.

De Vendel gang De zes gangen die we kregen waren echt een verrassing, we wisten niet wat we kregen. Dat betekent voor mij wel nieuwe smaken, want echt spruitjes en pastinaak heb ik nooit gegeten, tot op heden dan en eigenlijk was het lekker. Ook krijg je natuurlijk dingen die je zelf misschien niet had gekozen op de kaart, daarom is zo’n verrassingsmenu leuk om eens te proberen. In ieder geval hebben we heerlijk gesmuld en was het erg gezellig. Voor je het weet is het al weer laat! De Vendel is zeker een aanrader.

Restaurant De Vendel
Vendelseweg 69
3905 LC Veenendaal
Tel: 0318-525506


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Moved Permanently

    The document has moved here.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at brutsellog.net Port 80

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)