Nasi Kornet

Nasi Kornet

Nasi Kornet

Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blik corned beef, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eieren, 1 prei,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak een boemboe in een keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels sambal en 1 theelepel trassi. Laat de keukenmachine zo lang draaien tot het een brei is. Bak in een hete wok 250 gram fijngesneden dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 blik in stukjes gesneden corned beef toe. Meng door het geheel 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Bak tot de corned beef 1 brei is geworden. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden prei. Kluts 2 eieren. Schep dit door de koude rijst. Zorg dat het ei overal zit. Roer de rijst door de prei. Bak tot de rijst droog is. Voeg de corned beef mix toe. Bak nog 10 minuten al omscheppend tot de rijst droog is. Eet smakelijk!

0
(127 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top