Kruidnootjes

Kruidnootjes
Het is 5 december, Sinterklaas! Maar dat vieren we al lang niet meer. Om toch een klein beetje Sinterklaas sfeer te hebben heb ik een klein schaaltje kruidnootjes gemaakt. Gewoon lekker voor vanavond, met zijn twee, op de bank … Het recept zag ik trouwens bij Duizend1Dag.

Ingrediƫnten: 100 gram bloem, 50 gram donkere basterdsuiker, 40 gram boter, 1 theelepel speculaaskruiden, 2 eetlepels melk, zout,

Aantal kruidnootjes: 23

Kneed 100 gram bloem met 50 donkere basterdsuiker, 40 gram in stukjes gesneden boter, 1 theelepel speculaaskruiden, 2 eetlepels melk en een beetje zout tot een deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat het een paar uur rusten in de koelkast (dat is voor een betere smaak van de kruiden). Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak ondertussen van de deegbal kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg de kruidnootjes op een bordje. Laat de kruidnootjes goed afkoelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)