Blinde Vinken in Tomatensaus

Blinde Vinken in Tomatensaus

Vandaag ben ik een nieuwe pan aan het uitproberen, een pan van porselein van het merk Revol. Voor ons twee is het pannetje precies groot genoeg en het past precies in onze kleine oven. Al een pluspunt dus.

Ingrediënten: pasta, 2 blinde vinken, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram champignons, 1 potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta beetgaar in kokend water met zout. Bak 2 blinde vinken rondom bruin in hete boter. Haal de blinde vinken uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 potje wortels (uitgelekt), 1 blik tomaatblokjes en 1 verkruimeld bouillonblokjes toe. Roer goed door. Doe de blinde vinken terug in de pan. Zet de pan met de deksel er op in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Serveer de blinde vinken met de saus, pasta en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel