Blinde Vinken in Tomatensaus

Blinde Vinken in Tomatensaus
Vandaag ben ik een nieuwe pan aan het uitproberen, een pan van porselein van het merk Revol. Voor ons twee is het pannetje precies groot genoeg en het past precies in onze kleine oven. Al een pluspunt dus.

Ingrediƫnten: pasta, 2 blinde vinken, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram champignons, 1 potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta beetgaar in kokend water met zout. Bak 2 blinde vinken rondom bruin in hete boter. Haal de blinde vinken uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 potje wortels (uitgelekt), 1 blik tomaatblokjes en 1 verkruimeld bouillonblokjes toe. Roer goed door. Doe de blinde vinken terug in de pan. Zet de pan met de deksel er op in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Serveer de blinde vinken met de saus, pasta en geraspte kaas. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat