Rijst met Kip, Champignons en Prei

Rijst met Kip, Champignons en Prei

Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, zout, peper, 1 ui, tijm, 1 wortel, 1 prei, 250 gram champignons, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel bloem, 500 ml bouillon,

Aantal personen: 3

ingredienten Rijst met Kip, Champignons en PreiKook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de kipfilet bruin is. Schep de kipfilet en ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak 5 minuten mee. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel azijn toe en roer even goed door. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak al roerende kort mee. Voeg 500 ml bouillon toe. Doe de kipfilet en ontbijtspek terug in de pan. Laat het geheel 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


4 reacties op “Rijst met Kip, Champignons en Prei

  • Weer eens te snel het recept geschreven, excuses.
   Maar de azijn moet nadat de champignons zacht zijn en voordat de bloem er in gaat erbij gedaan worden.

   Ik heb het ook gelijk even aangepast.

   Gr. Anja

  • Ja het kan inderdaad zijn dat er te veel spekjes in hebben gezet, een beetje zoutig.
   De azijn was net voor dat beetje oempf (zoals John Torode en Greg Wallace weleens roepen). Het maakte het net wat meer ‘hachee’ achtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel