Rijst met Kip, Champignons en Prei

Rijst met Kip, Champignons en Prei
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, zout, peper, 1 ui, tijm, 1 wortel, 1 prei, 250 gram champignons, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel bloem, 500 ml bouillon,

Aantal personen: 3

ingredienten Rijst met Kip, Champignons en PreiKook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de kipfilet bruin is. Schep de kipfilet en ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak 5 minuten mee. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel azijn toe en roer even goed door. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak al roerende kort mee. Voeg 500 ml bouillon toe. Doe de kipfilet en ontbijtspek terug in de pan. Laat het geheel 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


4 reacties op “Rijst met Kip, Champignons en Prei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat