Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus

Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 hamlapjes, zout, peper, 250 gram champignons, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 4 tomaten, marjolein, 100 ml kookroom,

Aantal personen: 4

Hamlapjes met Tomaten en Champignons in Wijnsaus ingrediëntenBak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook bruin in hete boter. Voeg 2 in blokjes gesneden hamlapjes toe. Bestrooi met zout en peper. Bak de blokjes hamlappen bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Roer even door. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn toe. Roer even door. Voeg 4 in blokjes gesneden tomaten toe. Roer door. Breng op smaak met een beetje marjolein. Laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Voeg 100 ml kookroom toe. Laat de saus iets indikken. Lekker met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel