Rijst met Gehaktballetjes en Komkommer in Tomatensaus

Rijst met Gehaktballetjes en Komkommer in Tomatensaus
Vijf jaar verder qua Tip, ik heb nu 1983 uit de kast gepakt. Dit recept vond ik wel erg bijzonder, een stoofpotje met komkommer. Komkommer in warme gerechten, dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Is het lekker? Best wel, het geeft net een frisse bite.

Ingrediënten: rijst, 12 gehaktballetjes, 1 ui, 1 komkommer, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel worcestershiresaus, 50 ml witte wijn, 1 eetlepel aardappelzetmeel, oregano,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 12 gehaktballetjes rondom bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui tot het zacht en een beetje bruin is. Schil ondertussen 1 komkommer. Halveer de komkommer door de lengte en snij vervolgens in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg de komkommer toe aan de ui en bak 5 minuten mee. Doe de gehaktballetjes terug in de pan. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 eetlepel worcestershiresaus toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Maak ondertussen een sausje van 50 ml witte wijn en 1 eetlepel aardappelzetmeel. Voeg het sausje toe en roer goed zodat de tomatensaus bindt. Voeg oregano toe naar eigen smaak. Serveer de gehaktballetjes met komkommer en tomatensaus met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat