Chow Mein

Chow Mein
Dit idee kwam ook uit de Tip van augustus 1978, alleen werd in dit recept mie gebruikt wat ik heb vervangen door noodles en de sherry heb ik vervangen door rijstwijn. In ieder geval was dit recept een van de meest geslaagde recepten uit de Tips van jaargang 77/78 …. op naar een volgende jaargang, de eighties?

Ingrediënten: noodles, 300 gram hamlapjes, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, peper, 1 rode paprika, 1 prei, 100 gram champignons, 500 ml bouillon, 1 eetlepel maïzena, beetje water,

Aantal personen: 4

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 300 gram in blokjes gesneden hamlapjes bruin in hete olie. Maak ondertussen een sausje van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en wat peper. Voeg de saus toe aan het vlees en bak op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden rode paprika, 1 fijngesneden prei en 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 500 ml bouillon toe. Kook 5 minuten. Maak ondertussen een maïzenapapje van 1 eetlepel maïzena en wat koud water. Voeg het maïzenapapje toe samen met de noodles. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat