Kip in Sojasaus

Kip in Sojasaus

Oeh wat was de smaak in 1978 zoet, iets te zoet vind ik. In de Tip van augustus 1978 vond ik het recept voor kip in sojasaus. Lekker als bijgerecht. Erbij hoort normaal witte rijst, maar in de diepvries had ik nog een bakje nasi kornet staan, veel lekkerder.

Ingrediënten: 1 flinke kipfilet, zout, gemberpoeder, 2 eetlepels rijstwijn, 100 ml ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 150 gram doperwten (diepvries)

Aantal personen: 2

Snij 1 kipfilet in blokjes. Bestrooi met zout en gemberpoeder. Bak de kipfilet bruin. Voeg 2 eetlepels rijstwijn, 100 ml ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1/2 theelepel uienpoeder en 1/2 theelepel knoflookpoeder toe. Roer goed door zodat het goed gemengd is. Voeg vervolgens 150 doperwten toe. Laat het geheel op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel