Wraps met Gehakt, Maïs en Stroop

Wraps met Gehakt, Maïs en Stroop
Vandaag nog een keer een recept uit de Tip van jaargang 1978, het oktober nummer om precies te zijn. Hierin stond een recept met gehakt op maïs. Dat leek mij lekker als vulling in een wrap of dat 1978 al de bedoeling is geweest staat niet in het recept, wat er toen wel bij gegeten werd staat er overigens ook niet bij.

Ingrediënten: 1 ui, 300 gram gehakt, 1 rode paprika, 300 gram maïs (blik), 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels stroop, chilipoeder, zout, peper, 6 tortilla wraps,

Aantal wraps: 6

recept tip oktober 1978 Wraps met Gehakt, Maïs en StroopBak 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het bruin en rul. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe. Bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 blik maïskorrels toe. Warm het geheel ongeveer 10 minuten door. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree en 2 eetlepels stroop toe. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Warm het geheel goed door. Verwarm ondertussen 6 tortilla wraps in de magnetron volgens de aanwijzing op de verpakking. Vul de wraps met het gehakt maïs mengsel, vouw dicht als een enveloppe en steek vast met een cocktailprikker. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel