Bloemkool met Kipkaassaus

Bloemkool met KipKaassaus
Alweer een derde gerecht uit mijn collectie Tip Culinair. Deze keer komt het uit het februari nummer van 1978. Het recept heeft de illustere naam ‘Kip Dubarry’, zal Barry de bedenker zijn van dit recept. In het originele recept wordt gebraden kip gebruikt wat ik heb vervangen door kipreepjes, veel sneller en ook de zakjes witte saus zijn vervangen door een zelfgemaakte roux. In ieder geval weer een bloemkool op een andere wijze dan de bloemkool van vroeger met dat maïzenapapje. De receptnaam heb ik ook maar aangepast naar Bloemkool met kipkaassaus.

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml melk, 100 gram geraspte kaas, 1 eetlepel mosterd, 250 gram kipreepjes, peper, nootmuskaat,

Aantal personen: 4

Kip Dubarry uit Tip februari 1978Kook 1 bloemkool, in roosjes gesneden gaar in kokend water met wat zout. Maak ondertussen de kipkaassaus. Smelt 30 gram boter. Voeg als de boter is gesmolten 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk ongeveer 500 ml melk toe. Voeg 100 gram geraspte kaas, 1 eetlepel mosterd en 250 gram kipreepjes toe. Breng de kipkaassaus op smaak met zout en peper. Serveer de bloemkool met kipkaassaus met gekookte of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


2 reacties op “Bloemkool met Kipkaassaus

    • De kipreepjes die ik heb gekocht was al gebraden, soort van vleeswaren. (staan bij de hamblokjes en dobbelsteentjes ontbijtspek in de supermarkt). Ik denk wel als je de kipreepjes even aanbakt in boter dat het wel meer smaak geeft aan de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat