Gehaktballen a la de Librije

Gehaktballen a la de Librije

De laatste tijd eet ik vaak de gemakkelijke variant van de gehaktbal, de kant en klare. Op de een of andere manier kan ik nog niet het recept voor de perfecte gehaktbal vinden. Deze gehaktballen uit de Allerhande: Gehaktballen van de Librije heb ik een hele tijd geleden al eerder gemaakt. Ik kon me niet meer herinneren of ik ze echt lekker vond, vandaar vandaag opnieuw gemaakt en ja de gehaktballen zijn best lekker. Ik had overigens niet precies alle ingrediƫnten in huis. In plaats van cayennepeper heb ik paprikapoeder er doorheen gedaan. Gaat ook prima.

Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 400 ml vleesfond,

Meng 500 gram gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei en ongeveer 4 eetlepels paneermeel. Draai er 4 gehaktballen van (of meer of minder afhankelijk hoe groot je de gehaktballen wilt). Braad de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur lager en voeg 400 ml vleesfond toe. Laat de gehaktballen in 45 minuten gaar worden. Lekker met frietjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel