Gehaktballen a la de Librije

Gehaktballen a la de Librije
De laatste tijd eet ik vaak de gemakkelijke variant van de gehaktbal, de kant en klare. Op de een of andere manier kan ik nog niet het recept voor de perfecte gehaktbal vinden. Deze gehaktballen uit de Allerhande: Gehaktballen van de Librije heb ik een hele tijd geleden al eerder gemaakt. Ik kon me niet meer herinneren of ik ze echt lekker vond, vandaar vandaag opnieuw gemaakt en ja de gehaktballen zijn best lekker. Ik had overigens niet precies alle ingrediënten in huis. In plaats van cayennepeper heb ik paprikapoeder er doorheen gedaan. Gaat ook prima.

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 400 ml vleesfond,

Meng 500 gram gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei en ongeveer 4 eetlepels paneermeel. Draai er 4 gehaktballen van (of meer of minder afhankelijk hoe groot je de gehaktballen wilt). Braad de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur lager en voeg 400 ml vleesfond toe. Laat de gehaktballen in 45 minuten gaar worden. Lekker met frietjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat