Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem

Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem Indonesisch Restaurant Batavia in Arnhem
Jarig vandaag! Om dat te vieren zijn we met zijn drieën gaan eten bij Indonesisch restaurant Batavia. Indonesisch eten vind ik lekker dus dan moet je dat zeker eten op je verjaardag. We kozen voor de rijsttafel Istimewa, die zie je ook op de foto’s hierboven, alleen van het nagerecht ben ik vergeten om een foto te nemen, de jaren beginnen te tellen.

De rijsttafel Istimewa is een vijfgangen menu met maar liefst 3 voorgerechten, de rijsttafel als hoofdgerecht en een dame blanche (of koffie met spekkoek) als afsluiter. We begonnen met de Batavia mix: pangsit en loempia. Het tweede voorgerecht was saté ayam, kipsaté en saté makasar, gemarineerd en geroosterde varkenshaas met pittige kruiden. Het derde voorgerecht was de soto ayam, Indonesische kippensoep. Vervolgens kwam de rijsttafel met deze gerechten: saté babi, sambal goreng telor, ayam ritja-ritja, pisang goreng, daging rudjak, sambal goreng ketang, babi ketjap, serundeng katjang, ikan bumbu bali, rudjak manis, sayur lodeh, atjar tjamput, gado gado, krupik, emping, dag specialiteiten groenten. Erbij hadden we witte rijst, bami goreng en nasi goreng. Kortom keuze genoeg qua gerechtjes. Als laatste kregen we het dessert we konden kiezen uit een dame blanche of koffie met spekkoek. Alle drie kozen we voor de dame blanche. Van het huis kregen we als afsluiter nog koffie en thee, een perfecte afsluiter voor een leuke avond dus.

Ook deze keer hebben we heerlijk gegeten bij Batavia. De gerechten kwamen steeds precies in de goede snelheid. En ja als je een Indonesische rijsttafel besteld moet je gewoon de tijd nemen. Maar dat doe je sowieso wel als je ergens lekker gaat eten. In ieder geval is Batavia zeker een aanrader als je eens in Arnhem bent!

Indonesisch Restaurant Batavia
Willemsplein 31
6811 KC Arnhem
Tel: 026-4420873


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat