Schnitzel met Jägersaus

Schnitzel met Jägersaus
Ingrediënten: 2 schnitzels, zout, peper, 1 ui, 250 gram champignons, scheutje witte wijn, 250 ml rundvleesbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel boter, dragon,

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 schnitzels met zout en peper. Bak de schnitzels om en om bruin in hete boter. Haal de schnitzels uit de pan en houdt even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui glazig is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 250 ml rundvleesbouillon en 1 blikje tomatenpuree toe. Breng zachtjes aan de kook. Wanneer de saus iets is ingedikt, voeg dan 2 eetlepels donkere basterdsuiker en 1 eetlepel boter toe. Roer goed door. Doe de schnitzel terug in de saus. Warm het geheel goed door. Maak de saus af met een beetje dragon. Lekker met gebakken krieltjes en sla. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel