Macaroni met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Macaroni met Gehaktballetjes en Tomatensaus
Ingrediënten: macaroni, 5 chipolataworstjes, 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 pot worteltjes, tijm, peterselie, 1 laurierblad, scheutje rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml bouillon, 1 blikje tomatenpuree, augurkjes,

Aantal personen: 4

Kook de pasta in kokend water met wat zout. Haal het vel van 5 chipolataworstjes. Maak van het worstvlees gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes met 250 gram ontbijtspek bruin. Voeg 1 gesnipperde ui met 1 pot worteltjes (uitgelekt) en wat tijm, petersielie en 1 laurierblad tot de wortels zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen.

Doe 30 gram boter in een andere pan. Voeg als de boter is gesmolten 30 gram bloem toe. Bak even mee. Voeg vervolgens al roerende 500 ml bouillon toe. Roer er 1 blikje tomatenpuree door. Voeg de saus toe aan de wortels en gehaktballetjes. Warm het geheel nog 10 minuten door. Haal het laurierblaadje uit de pan. Serveer de saus met de macaroni en fijngesneden augurkjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel