Macaroni met Gehaktballetjes in Tomatensaus

Macaroni met Gehaktballetjes en Tomatensaus
Ingrediënten: macaroni, 5 chipolataworstjes, 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 pot worteltjes, tijm, peterselie, 1 laurierblad, scheutje rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml bouillon, 1 blikje tomatenpuree, augurkjes,

Aantal personen: 4

Kook de pasta in kokend water met wat zout. Haal het vel van 5 chipolataworstjes. Maak van het worstvlees gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes met 250 gram ontbijtspek bruin. Voeg 1 gesnipperde ui met 1 pot worteltjes (uitgelekt) en wat tijm, petersielie en 1 laurierblad tot de wortels zacht zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen.

Doe 30 gram boter in een andere pan. Voeg als de boter is gesmolten 30 gram bloem toe. Bak even mee. Voeg vervolgens al roerende 500 ml bouillon toe. Roer er 1 blikje tomatenpuree door. Voeg de saus toe aan de wortels en gehaktballetjes. Warm het geheel nog 10 minuten door. Haal het laurierblaadje uit de pan. Serveer de saus met de macaroni en fijngesneden augurkjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat