Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn

Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn krentewegge
Vandaag zijn we naar het Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn geweest. Een klein museum met de geschiedenis van bakkerij Valk en ijsfabriek Valk (ook wel bekend van Caraco ijs). We kregen een enthousiast ontvangst en na het bezoeken van het museum konden we het niet laten om bij een kopje koffie en thee beide een krentewegge te nemen. Deze krenteweggen werd gebakken in de authentieke bakkerij door een 80-jarige bakker, die ook nog eens leuke tips had over het bakken van taarten. Wat was dat lekker die krentewegge! Overigens is het Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn zeker het bezoeken waard.


Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum

Dorpsstraat 49
7447 CN Hellendoorn
Tel: 0548-654848


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat