Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn

Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn krentewegge

Vandaag zijn we naar het Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn geweest. Een klein museum met de geschiedenis van bakkerij Valk en ijsfabriek Valk (ook wel bekend van Caraco ijs). We kregen een enthousiast ontvangst en na het bezoeken van het museum konden we het niet laten om bij een kopje koffie en thee beide een krentewegge te nemen. Deze krenteweggen werd gebakken in de authentieke bakkerij door een 80-jarige bakker, die ook nog eens leuke tips had over het bakken van taarten. Wat was dat lekker die krentewegge! Overigens is het Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum in Hellendoorn zeker het bezoeken waard.


Gerrit Valk Bakkerij en IJsmuseum

Dorpsstraat 49
7447 CN Hellendoorn
Tel: 0548-654848


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel