Nasi Keboeli met Indische Gehaktballetjes

Nasi Keboeli met Indische Gehaktballetjes
Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.

Indische Gehaktballetjes
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, zout, peper,

Meng 500 gram met 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas en 1 theelepel sambal. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter tot et goed gaar is. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel