Orloffgebraad / Rollade met Ham, Kaas en Champignonsaus

Orloffgebraad / Rollade met Ham, Kaas en Champignonsaus
Ingrediënten: 1 rollade, ham, kaas, 1 ui, 250 gram champignons, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, zout, peper,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bak de rollade rondom bruin in hete boter. Leg de rollade in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten tot 1 uur (ligt aan de grote van de rollade) in de oven. Haal de rollade uit de de oven en laat het iets afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. Snij de rollade in plakjes. Wissel in een ovenschaal de plakjes rollade af met plakjes ham en kaas. Eindig met een plakje rollade. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven (170 graden).

Maak de champignonsaus. Bak 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 500 ml melk toe tot je de gewenste dikte saus hebt. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus bij de champignons en warm de saus nog goed door,
Serveer de rollade met de champignonsaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel