Kipfilet in Champignonsaus

Kipfilet in Champignonsaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 ui, 250 gram champignons, scheutje witte wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml kippenbouillon, 50 ml melk, peterselie,

Aantal personen: 2

Snij 2 kipfilets in grote stukken. Bak de kipfilets bruin in hete boter. Schep de kipfilet uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram champignons toe. Bak de champignons zacht. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Schep de ui en champignons uit de pan. Smelt 30 gram boter in de pan. Voeg 30 gram bloem toe als de boter is gesmolten. Bak de bloem even mee. Voeg geleidelijk 400 ml kippenbouillon en 50 ml melk toe. Doe de kipfilet, ui en champignons in de saus. Breng op smaak met peterselie. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat