Pasta met Gehaktballetjes en Tomatensaus

Pasta met Gehaktballetjes en Tomatensaus
Ingrediënten: pasta, 6 chipolataworstjes, 250 gram ontbijtspek, 1 ui, 1 flinke wortel, tijm, een scheutje rode wijn, 30 gram boter, 30 gram bloem, 700 ml bouillon, 1 blikje tomatenpuree, peterselie, laurierblad, augurkjes,

Aantal personen: 3

Kook de pasta in kokend water met wat zout. Haal het vel van 6 chipolataworstjes. Maak van het worstvlees gehaktballetjes. Bak de gehaktballetjes met 250 gram ontbijtspek bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 1 in hele dunne plakjes gesneden wortel en wat tijm tot de groente zacht is. Giet een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Schep de groenten uit de pan. Doe 30 gram boter in de pan. Voeg als de boter is gesmolten 30 gram bloem toe. Bak even mee. Voeg vervolgens al roerende 700 ml bouillon toe. Roer er 1 blikje tomatenpuree door. Doe daarna het vlees en de groenten terug in de pan. Voeg peterselie en 1 laurierblaadje toe. Warm het geheel nog 10 minuten door. Haal het laurierblaadje uit de pan. Serveer de saus met de pasta en augurkjes naar smaak. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel