Kip Balti met Rijst

Kip Balti met Rijst

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kaneel, kardemom, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, 2 kipfilet, 200 gram spinazie, 1 blik tomaatblokjes,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kaneel, kardemom, komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak mee tot het gaar is. Voeg 200 gram diepvriesspinazie toe. Ontdooi de spinazie. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Warm het geheel goed door. Serveer de kip balti met rijst. Eet smakelijk!


2 reacties op “Kip Balti met Rijst

    • Hoi,

      Ik heb geen exacte hoeveelheden van de kruiden/specerijen, ik doe dit meestal op het gevoel. Soms valt t goed uit, soms niet. Deze keer ging het goed :). Als je in hoeveelheden denkt begin ik vaak met 1/2 theelepels en dan maar proeven en ruilen etc.

      Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel