Kip Balti met Rijst

Kip Balti met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kaneel, kardemom, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, 2 kipfilet, 200 gram spinazie, 1 blik tomaatblokjes,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kaneel, kardemom, komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak mee tot het gaar is. Voeg 200 gram diepvriesspinazie toe. Ontdooi de spinazie. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Warm het geheel goed door. Serveer de kip balti met rijst. Eet smakelijk!


2 reacties op “Kip Balti met Rijst

    • Hoi,

      Ik heb geen exacte hoeveelheden van de kruiden/specerijen, ik doe dit meestal op het gevoel. Soms valt t goed uit, soms niet. Deze keer ging het goed :). Als je in hoeveelheden denkt begin ik vaak met 1/2 theelepels en dan maar proeven en ruilen etc.

      Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat