Biefstuk met Champignonsaus

Biefstuk met Champignonsaus
Ingrediënten: 250 gram champignons, 40 gram boter, 2 eetlepels bloem, 400 ml volle melk, 1 blokje kippenbouillon, 2 biefstukken,

Aantal personen: 2

Bak 250 gram in plakjes gesneden champignons in hete boter tot de champignons zacht zijn. Laat de champignons afkoelen. Smelt 40 gram boter. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak de bloem even mee. Voeg vervolgens geleidelijk 400 ml melk toe terwijl je roert. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft voeg je 1 verkruimeld blokje kippenbouillon toe. Wanneer het bouillonblokje is opgenomen door de saus voeg je de champignons toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur staan, roer af en toe!

De biefstukken bak je natuurlijk naar eigen wens, hoe je dat het beste doet lees je hier. Eet smakelijk!


2 reacties op “Biefstuk met Champignonsaus

  1. Ik heb een reactie op het recept biefstuk met champignonsaus. Als U de biefstuk nu eens eerst aanbakt en hem in de oven op een lage temperatuur nagaart. Dan kun je de saus gebruiken om de champignons in te bakken. Dit hgeeft een vollere smaak aan je saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat