Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door. Voeg eventueel ketjap manis naar eigen smaak toe. Erbij hebben we babi ketjap gegeten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *