Kip met Champignons en Spek in Rode Wijnsaus

Kip met Champignons en Spek in Rode Wijnsaus
Ingrediƫnten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram champignons, tijm, 1 scheut rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 potje zilveruitjes,

Aantal personen: 3

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilets toe. Bak de kipfiletblokjes bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngesnipperd teentje knoflook toe, bak tot de ui glazig is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons en wat tijm naar smaak toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheut rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 1 potje zilveruitjes (uitgelekt) toe. Warm het geheel goed door. Serveer met gebakken krieltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat