Kip met Champignons en Spek in Rode Wijnsaus

Kip met Champignons en Spek in Rode Wijnsaus

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram champignons, tijm, 1 scheut rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 potje zilveruitjes,

Aantal personen: 3

Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilets toe. Bak de kipfiletblokjes bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngesnipperd teentje knoflook toe, bak tot de ui glazig is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons en wat tijm naar smaak toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheut rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blikje tomatenpuree en 1 potje zilveruitjes (uitgelekt) toe. Warm het geheel goed door. Serveer met gebakken krieltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel