Risotto met Ontbijtspek, Champignons en Courgette

Risotto met Ontbijtspek, Champignons en Courgette
Ingrediënten: 1 ui, tijm, 300 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 800 ml bouillon, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 courgette, 250 gram champignons,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht. Voeg 300 gram risotto rijst toe. Roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg dan 800 ml bouillon toe. Laat de risotto in 20 minuten op laag vuur de bouillon opnemen. Bak ondertussen 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 in blokjes gesneden courgette met 250 gram in plakjes gesneden champignons tot beide zacht zijn. Voeg de ontbijtspek, courgette en champignons toe aan de risotto. Roer goed door. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat