Risotto met Ontbijtspek, Champignons en Courgette

Risotto met Ontbijtspek, Champignons en Courgette

Ingrediënten: 1 ui, tijm, 300 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 800 ml bouillon, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 courgette, 250 gram champignons,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht. Voeg 300 gram risotto rijst toe. Roer even door. Voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg dan 800 ml bouillon toe. Laat de risotto in 20 minuten op laag vuur de bouillon opnemen. Bak ondertussen 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 in blokjes gesneden courgette met 250 gram in plakjes gesneden champignons tot beide zacht zijn. Voeg de ontbijtspek, courgette en champignons toe aan de risotto. Roer goed door. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel