Brioche Brood

Brioche Brood

Ingrediënten: 315 gram zelfrijzend bakmeel, 4 gram droge gist, 25 gram suiker, 5 gram zout, 4 grote eieren, 115 gram zachte roomboter,

Doe de 165 gram bloem, 4 gram gist en 25 gram suiker in de kom van een keukenrobot (mixer). Roer met de platte klopper vier eieren er één voor één door. Voeg 5 gram zout en de rest van de bloem toe. Kneed met de deeghaak in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg 115 gram boter met 1 eetlepel tegelijk toe. Voeg de volgende eetlepel boter pas toe als de vorige is opgenomen. Kneed het deeg op stand 2 tot een soepel en elastisch deeg in 15 minuten. Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom. Laat afgedekt in 1,5 uur rijzen tot bijna dubbele volume op een warme plek. verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Kneed het deeg nog eens goed door. Doe het deeg in een met olie ingevette cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Dek het halverwege af met aluminiumfolie omdat het brood best donker kan worden. Haal het brood uit de vorm en laat het goed afkoelen voordat je sneetjes gaat snijden. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel