Brioche Brood

Brioche Brood
Ingrediënten: 315 gram zelfrijzend bakmeel, 4 gram droge gist, 25 gram suiker, 5 gram zout, 4 grote eieren, 115 gram zachte roomboter,

Doe de 165 gram bloem, 4 gram gist en 25 gram suiker in de kom van een keukenrobot (mixer). Roer met de platte klopper vier eieren er één voor één door. Voeg 5 gram zout en de rest van de bloem toe. Kneed met de deeghaak in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg 115 gram boter met 1 eetlepel tegelijk toe. Voeg de volgende eetlepel boter pas toe als de vorige is opgenomen. Kneed het deeg op stand 2 tot een soepel en elastisch deeg in 15 minuten. Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom. Laat afgedekt in 1,5 uur rijzen tot bijna dubbele volume op een warme plek. verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Kneed het deeg nog eens goed door. Doe het deeg in een met olie ingevette cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Dek het halverwege af met aluminiumfolie omdat het brood best donker kan worden. Haal het brood uit de vorm en laat het goed afkoelen voordat je sneetjes gaat snijden. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat