Nasi Goreng

Nasi Goreng
Ingrediënten: 300 gram rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram corned beef, 150 gram ham, 1 prei, 1 theelepel trassi, 2 eetlepels heet water, 1/2 blokje rundvleesbouillon, 2 eetlepels ketjap manis,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 150 gram fijngehakte corned beef, 150 gram fijngehakte ham en 1 in ringen gesneden prei toe en bak tot de prei zacht is. Meng ondertussen 1 theelepel trassi met 2 eetlepels heet water. Voeg het trassi-water met 1 theelepel sambal en 1/2 verkruimeld rundvleesbouillonblokje toe. Roerbak kort. Voeg de rijst met 2 eetlepels ketjap manis toe en roerbak tot de rijst goed warm is. Wij hebben het gegeten met kipsaté met pindasaus en babi manis pedis. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat