Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Spitskoolschotel met Rookworst en Kaas

Ingrediënten: 500 gram aardappels, zout, melk, boter, nootmuskaat, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 1 rookworst, 600 gram spitskool, 2 eetlepels ketjap manis, kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 gram geschilde aardappels gaar in water met een beetje zout. Pureer de aardappels met een beetje melk en boter. Breng op smaak met nootmuskaat. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 theelepel sambal en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 1 in stukjes gesneden rookworst toe en bak even mee. Voeg 600 gram spitskool toe en roerbak de spitskool tot de spitskool zacht is. Roer 2 eetlepels ketjap manis door de spitskool. Meng het spitskoolmengsel met de aardappelpuree. Doe het spitskoolmengsel in een ovenschaal. Verdeel er kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel