Kipfilet met Kaas Uiensaus en Spek uit de Oven

Kipfilet met Kaas Uiensaus en Spek uit de Oven
Ingrediƫnten: 150 gram plakjes ontbijtspek, 3 kipfilets, 2 uien, peterselie, scheutje witte wijn, 250 ml kookroom, 1 blokje groentebouillon, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak in een hete koekenpan 150 gram plakjes ontbijtspek tot het knapperig is. Schep uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 3 kipfilets aan beide kanten bruin. Haal de kipfilet uit de pan en leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 2 fijngesnipperde uien met wat peterselie naar smaak tot de uien zacht zijn. Voeg een scheut witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 250 ml kookroom toe. Verkruimel er 1 blokje groentebouillon boven. Breng al roerende aan de kook. Roer 100 gram geraspte kaas door de saus. Laat de kaas smelten. Giet de saus over de kipfilets. Strooi over de kipfilets de in stukjes verkruimelde ontbijtspek. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. We hebben er frietjes en een salade bij gegeten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat