Aardbeienijs

Aardbeienijs
Vandaag heeft Britt de nieuwe Magimix IJsmachine ‘Le Glacier 1.1′ uitgeprobeerd. Met verse aardbeien hebben we aardbeienijs gemaakt. We hadden ongeveer 900 ml ijs.

Ingredi├źnten: 500 gram aardbeien, 300 ml slagroom, 100 gram poedersuiker, een scheutje citroensap,

Was de aardbeien en haal het kroontje van de aardbeien. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Voeg 300 ml slagroom, 100 gram poeder suiker en een scheutje citroensap toe. Meng het geheel tot er geen klontjes meer inzitten. Doe de ijsmachine aan. Giet de ‘aardbeienroom’ in de ijsmachine. Zet de ijsmachine ongeveer 30 minuten aan (heb je geen Magimix, kijk dan in de handleiding van je ijsmachine). Schep het ijs daarna in een afsluitbare bak en zet het nog even in de vriezer. Lekker met vers geklopte slagroom. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat