Hopjesvla

Hopjesvla

In een oud huishoudschool-kookboek, Kookboek voor iedere dag, wat nog van mijn moeder is geweest, zag ik dit recept voor hopjesvla, iets waar ik dol op ben. De ingrediënten had ik in huis, dus aan de slag gegaan!

Ingrediënten: 500 ml volle melk, 20 gram maïzena, 15 gram cacaopoeder, 1/2 eetlepel oploskoffie, 35 gram suiker,

Breng 375 ml melk aan de kook. Meng ondertussen 125 ml melk met 20 gram maïzena en 15 gram cacaopoeder tot een papje. Voeg het maïzenapapje toe aan de kokende melk. Blijf 2 minuten goed roeren. Voeg 1/2 eetlepel oploskoffie (meer of minder naar eigen smaak) en 35 gram suiker toe. Roer zodat de koffie en suiker zijn opgelost. Doe de hopjesvla in een afsluitbare pot, laat het eerst goed afkoelen. Roer regelmatig door. Als de hopjesvla afgekoeld is kan je de hopjesvla in de koelkast verder koelen. Smul ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>