Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Via etenbloggers zag ik het recept voor Indische Gehaktballetjes langskomen van het blog Duizend1dag, het zouden erg lekkere gehaktballetjes zijn en dat is is inderdaad zo!

Bami Goreng
1/2 pak mienestjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram hamblokjes, 400 gram macaroni-spaghetti groenten (ui, paprika, prei), 3 eetlepels ketjap manis, gefruite uitjes,

Aantal personen: 3

Kook de mienestjes in ruim kokend water beetgaar. Bak 1 gesnipperde ui met de rode ui uit het groentepakket, 2 teentjes knoflook en 150 gram hamblokjes tot de ui zacht is. Voeg de rest van het groentepakket toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gekookte mie en 2 eetlepels ketjap manis toe en roerbak op hoog vuur. Strooi er op je bord gefruite uitjes over.

Indische Gehaktballetjes
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel sambal, 1/2 eetlepel mosterd, 3 eetlepels ketjap manis, paneermeel,

Aantal gehaktballetjes: 18

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gehakt met 1 ei, 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel sambal, 1/2 eetlepel mosterd en 3 eetlepels ketjap manis. Meng naar inzicht paneermeel er door. Draai er vervolgens gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met satésaus. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bami Goreng met Indische Gehaktballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel