Dapeppa Koekjes

Dapeppa Koekjes
Op de Culiperslunch kreeg ik van Dennis van Dapeppa een limited edition koekjesmix-pot, een klein potje gevuld met tarwebloem van korenmolen de Zandhaas, bio havervlokken, bakpoeder, snufje zout, eco zonnebloempitten en cranberries van Terschelling in precies de goede verhouding voor lekkere koekjes. Deze limited edition zou precies goed zijn voor twee koekjes, maar aangezien we met zijn drie├źn zijn heb ik er drie van gemaakt. Binnenkort zie je een grotere batch Dapeppa koekjes, een grotere pot koekjesmix is ondertussen op weg naar mij!

Dapeppa Mini koekjesmixIngredi├źnten: 1 eidooier, 10 gram roomboter, 1 klein potje Dapeppa koekjesmix limited edition,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed 1 eidooier, 10 gram zachte roomboter en de Dapeppa minikoekjesmix tot een geheel. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in drie bolletjes. Leg de bolletjes op het bakpapier en druk de bolletjes plat. Laat zeker 5 centimeter vrij tussen de koekjes. Zet de bakplaat ongeveer 13 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 30 minuten afkoelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat