Nasi Keboeli met Kip Saté

Nasi Keboeli met Kip Saté

Van een paar bakjes Nasi Keboeli die in de diepvries stonden kon ik weer een grote pan vol maken tijdens de “maak-de-vriezer-eens-leeg” – week. Erbij heb ik kipsaté met pindasaus gemaakt.

Kip Saté
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 kipfilets,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup en 2 eetlepels chilisaus. Marineer hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets voor minstens 2 uur. Bak de kipsaté bruin in hete olie.

Pindasaus
Ingrediënten: 6 eetlepels pindasaus, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 250 ml kookroom,

Verwarm op laag vuur al roerende 6 eetlepels pindakaas, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis en 250 ml kookroom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel