Nasi Keboeli met Kip Saté

Nasi Keboeli met Kip Saté

Nasi Keboeli met Kip Saté

Van een paar bakjes Nasi Keboeli die in de diepvries stonden kon ik weer een grote pan vol maken tijdens de “maak-de-vriezer-eens-leeg” – week. Erbij heb ik kipsaté met pindasaus gemaakt.

Kip Saté
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 kipfilets,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup en 2 eetlepels chilisaus. Marineer hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets voor minstens 2 uur. Bak de kipsaté bruin in hete olie.

Pindasaus
Ingrediënten: 6 eetlepels pindasaus, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 250 ml kookroom,

Verwarm op laag vuur al roerende 6 eetlepels pindakaas, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis en 250 ml kookroom.

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top