Nasi Keboeli met Kip Saté

Nasi Keboeli met Kip Saté
Van een paar bakjes Nasi Keboeli die in de diepvries stonden kon ik weer een grote pan vol maken tijdens de “maak-de-vriezer-eens-leeg” – week. Erbij heb ik kipsaté met pindasaus gemaakt.

Kip Saté
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 kipfilets,

Maak een marinade van 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels tomatenketchup en 2 eetlepels chilisaus. Marineer hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets voor minstens 2 uur. Bak de kipsaté bruin in hete olie.

Pindasaus
Ingrediënten: 6 eetlepels pindasaus, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 250 ml kookroom,

Verwarm op laag vuur al roerende 6 eetlepels pindakaas, 1/2 eetlepel honing, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis en 250 ml kookroom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat