Aardappellasagne met Sperziebonen, Ham en Kaassaus

Aardappellasagne met Sperziebonen, Ham en Kaassaus
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram ham, 400 gram sperziebonen (grote pot), 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 200 gram geraspte kaas, zout, peper, 1 theelepel mosterd, 400 gram aardappeltjes,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 200 gram fijngesneden ham en 400 gram sperziebonen (uitgelekt) toe. Verwarm 5 minuten door. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 500 ml melk toe. Voeg 175 gram geraspte kaas toe en laat de kaas smelten. Breng op smaak met zout, peper en 1 theelepel mosterd. Snij 400 gram geschilde aardappels in flinterdunne plakjes. Vet een ovenschaal (of 3 kleine ovenschaaltjes) in met boter. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem. Bestrijk met een beetje kaassaus. Verdeel de sperziebonen er over. Bedek met een laagje aardappelschijfjes. Verdeel de kaassaus er over en strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat