De Colonie in Houten

De Colonie - Houten saté De Colonie - Houten steak

De Colonie - Houten grand dessert

Vandaag zijn Michel, Britt en ik ook nog uit eten geweest bij De Colonie in Houten. Britt en ik kozen daar beide voor de Saté Colonie – een gemarineerde kipspies en een varkenshaasspies met oosterse groenten, frites en de welbekende satésaus van De Colonie. Michel koos voor de Steak en Frites – klassieke gegrilde rundersteak met frites, salade en een saus van de Chef, wat deze keer een pepersaus was. Zowel de saté en de steak waren erg lekker. De steak was precies goed gebakken en de saté was erg mals.

Daarna kregen we een verrassing. Het werd een grand dessert van de chef. Dit waren allerlei kleine gerechtjes op een groot bord. Het was onder andere de dame blanche met een spaghetti van chocolade, sorbetijs en tarte tatin met appelstukjes en rum-kaneelhangop en een Hollandse tiramisu met bokkepootjes.

Ondanks dat het best druk was werden we vlot geholpen. De kaart van De Colonie is niet groot, maar heeft wel de klassiekers op de kaart. De ambiance is gezellig, een beetje oud koloniale stijl, met grote stoelen rondom de open haard. Kortom je kan er voor een leuke prijs goed eten.

De Colonie
Koedijk 1
3992 LV Houten
Tel: 030-2893294


2 reacties op “De Colonie in Houten

  1. Vorige keer getwijfeld tussen ‘De Colonie’ en ‘Gauchos’ te Breda… Gekozen voor Gauchos, maar erg nieuwsgierig naar De Colonie…

    Overigens is Flinstering te Breda ook een aanrader!

    • Flinstering lijkt me ook leuk om eens te proberen! Wie weet als ik eens in Breda ben.
      De Colonie heeft overigens ook IceFondue (fonduen in stikstof, dus fruit wordt soort van ijs), alleen was bij ons de stikstof op helaas :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat