Persbrunch Voorjaarsbeurs TradeMart Utrecht

Persbrunch @Voorjaarsbeurs Trademart voorgerecht Persbrunch @Voorjaarsbeurs Trademart hoofdgerecht

Vandaag was ik bij de persbrunch van de Voorjaarsbeurs van Trademart Utrecht. Dit werd gegeven op de Kitchen & Dining verdieping. Op deze verdieping is echt een walhalla voor de kookliefhebber, ik heb mijn ogen ook uitgekeken. Gelukkig werd bij de persbrunch een presentatie gegeven door Anneke Ammerlaan, foodtrendwatcher. In ieder geval kregen we vooraf zalm met erbij garnalen en daarna ravioli met erbij een spiesje van een coquille en een garnaal en erbij broccoli en romanesco. Erbij werd er een groene thee geserveerd, thee is namelijk de nieuwe wijn, en een groentensmoothie geserveerd. Wel veel vis, maar goed het was wel lekker.

Natuurlijk wil je weten welke trends er zijn. Voor de amateurkok, kennelijk de man, veel stoere, bijna professionele apparaten voor het “kooklab”. Voor de hobbykok, meestal de vrouw, veel kleurtjes qua apparatuur, leuke vormen en noem maar op. Daarnaast blijft bakken een trend en moet je nu vooral ‘whoopie pie’ gaan bakken. Verder is Nordic een trend, grijze, blauwe kleuren en het spaarvarken, want je moet voor al dat moois in de keuken uiteraard wel sparen! Maar het belangrijkste is het gezond koken en plezier hebben in het koken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel