Persbrunch Voorjaarsbeurs TradeMart Utrecht

Persbrunch @Voorjaarsbeurs Trademart voorgerecht Persbrunch @Voorjaarsbeurs Trademart hoofdgerecht
Vandaag was ik bij de persbrunch van de Voorjaarsbeurs van Trademart Utrecht. Dit werd gegeven op de Kitchen & Dining verdieping. Op deze verdieping is echt een walhalla voor de kookliefhebber, ik heb mijn ogen ook uitgekeken. Gelukkig werd bij de persbrunch een presentatie gegeven door Anneke Ammerlaan, foodtrendwatcher. In ieder geval kregen we vooraf zalm met erbij garnalen en daarna ravioli met erbij een spiesje van een coquille en een garnaal en erbij broccoli en romanesco. Erbij werd er een groene thee geserveerd, thee is namelijk de nieuwe wijn, en een groentensmoothie geserveerd. Wel veel vis, maar goed het was wel lekker.

Natuurlijk wil je weten welke trends er zijn. Voor de amateurkok, kennelijk de man, veel stoere, bijna professionele apparaten voor het “kooklab”. Voor de hobbykok, meestal de vrouw, veel kleurtjes qua apparatuur, leuke vormen en noem maar op. Daarnaast blijft bakken een trend en moet je nu vooral ‘whoopie pie’ gaan bakken. Verder is Nordic een trend, grijze, blauwe kleuren en het spaarvarken, want je moet voor al dat moois in de keuken uiteraard wel sparen! Maar het belangrijkste is het gezond koken en plezier hebben in het koken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat