Gehaktbal met Luikse Saus

Gehaktbal met Luikse Saus
Soms kan je er zo’n zin in hebben, een gehaktbal en dan met Luikse saus, heerlijk! Alleen gehaktballen draaien, het perfecte recept heb ik nog niet, dus daarom lekker makkelijk een vers gedraaide gehaktbal van de slager (dat zijn toch wel de kenners)

Ingredi├źnten: 2 gehaktballen, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 300 ml water, 1 rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop, 30 gram rozijnen,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht en een beetje bruin is in het achtergebleven vet. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 300 ml water, 1 verkruimeld rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten indikken. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Lekker met friet en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat