Nasi Keboeli met Babi Kecap

Nasi Keboeli met Babi Kecap

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.

Babi Kecap
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 schnitzels, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 potje Samasaya saus voor babi kecap,

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 2 in reepjes gesneden schnitzels toe en roerbak tot de schnitzelreepjes bruin zijn. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika en 1 in reepjes gesneden groene paprika toe. Roerbak een paar minuten mee. Voeg 1 potje Samasaya saus voor babi kecap toe. Laat het geheel op middelhoog vuur 10 minuten pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel